bylinná napářka

Bylinná napářka slouží k uvolnění i léčbě ženského lůna. Jedná se o péči, které se používá po staletí v různých kulturách. Někde je více používána napářka, jinde bylinné vykuřování. Oboje je velmi příjemná, zcela bezbolestná metoda, kterou si můžete dopřát v klidu domova. Nejjednodušší cestou, jak začít, je zakoupit si bylinnou směs na napářku a přečíst si následující články s praktickými tipy. Pokud se orientujete v bylinkách, neváhejte použít rostlinky z vlastního sběru.

Karolína Svobodová o pánevním dnu, pestrosti pohybu a "pekáči buchet" na břiše

"Pekáč buchet nechte raději do trouby," říká fyzioterapeutka se zaměřením na gynekologii a porodnictví o přetěžování břicha nevhodným cvičením. S Karolínou Svobodovou jsme se bavili nejen o návratu do formy po porodu a zkoušce, kterým je pro pánevní dno těhotenství, ale také o vaginální bylinné napářce a bolestivé menstruaci. "Pokud má žena bolestivou menstruaci, měla by se zamyslet nad menstruačními pomůckami," říká fyzioterapeutka.

Bylinková pomoc při menopauze

Františka Moravčík připravuje bylinné směsi pro ženskou napářku známé pod jménem Lunice. Tentokrát nám poradila, jaké bylinky pomáhají ženám zvládnout období přechodu. Jak říká, menopauza není nemoc, ale jako nová etapa života je provázena řadou změn, které je potřeba přijmout a najít si v nich pohodlí. "Jednou z cest, jak zvládnout období přechodu ve větší pohodě, je použití bylinek."

Susy Nana: Cykličnost je ženská superschopnost. Umíte ji využít?

Susy Nana pomáhá ženám obnovit spojení se sebou samými - a to skrze poznání jejich cykličnosti, spojení s lůnem nebo zvědomění jiných ženských "superschopností". Pomáhá jim pochopit, jak se jejich ženství odráží v jejich vztazích, v práci, v tom, kdo jsou a kam směřují. A o potenciálu cykličnosti mluví opravdu s láskou:  "Najednou už to není zátěž, otrava a dřina, ale něco, co váš život neskutečně podporuje a přináší do něj flow." Tohle a mnohem víc předává Susy ve svém 10týdenním online programu, který začíná už 12. dubna.

Bylinkářka Františka odpovídá na nejčastější otázky k ženské napářce

Není ženská bylinná napářka jen placebo? Na jaké potíže tato metoda pomáhá? Dovede napářka vylepšit milování? Může někomu spíš uškodit než prospět? Není lepší si dát sedací koupel? A není to všechno náhodou moc velká ezoterika a zaříkávání? Františka, která připravuje bylinné směsi známé pod jménem Lunice, nám odpověděla na nejčastější otázky k ženské bylinné napářce.

Na co při napářce nezapomenout?

Napařování je jednoduchá a příjemná technika, kterou se nacítíte na své tělo a menstruační cyklus. Zároveň může pomoci srovnat výkyvy v cyklu, premenstruační bolesti, silné krvácení během menstruace a podpořit vaše tělo na cestě k otěhotnění.

Julie alias @denik_porodnibaby: Bylinnou napářku bych doporučila všem ženám

Julie studuje obor porodní asistentka. Prostřednictvím instagramového účtu @denik_porodnibaby se snaží poukázat na důležitost porodní asistence. Tuhle práci si zamilovala a schopnosti ženského těla ji fascinují. Aby si rozšířila obzory a mohla rodičkám zkušeně poradit, vyzkoušela ženskou bylinnou napářku. Zpočátku byla skeptická, ale voňavá procedura jí pomohla s menstruačními bolestmi. "Napářka je pro mě i formou relaxace. Kombinace tepla a vůně bylinek je dokonalá," hodnotí Julie.

Jak na bylinnou napářku

Ženská vaginální napářka není žádná věda. Postup je jednoduchý a každá žena si může pravidelně užívat domácí péči. Nejjednodušší cestou, jak začít, je zakoupit si bylinnou směs a případně také sadu na napářku (prkénko a hrnec) a přečíst si tento článek s praktickými tipy.

Ženská bylinná napářka

Vaginální bylinná napářka je pro mě rozpomínání se na to, co ženy dříve znaly a co v dřívějších dobách bylo běžnou praxí. Dnes pro nás tento „návrat ke kořenům“ může být příjemnou očistou, kterou si můžeme pro své nejdražší klenoty dopřát. Pomocí různých směsí bylinek si žena čistí pochvu a také dělohu. Kromě detoxikačních účinků má ovšem tato metoda mnoho dalších přínosů...