Lunette

Lunette je menstruační kalíšek vyrobený z lékařského silikonu ve Finsku. Je navržen tak, aby jeho čištění bylo snadné, vnitřek kalíšku je hladký a stopka usnadňující vyjmutí je rovná a plná. Z vnějšku jsou na spodní části kalíšku rýhy, které usnadňují uchopení. Pro zrušení podtlaku, který vznikne přilnutím kalíšku ke stěnám pochvy při správném zavedení, je nutné při vyjímání kalíšek ve spodní části trochu zmáčknout. Tato část kalíšku Lunette je měkčí než ostatní části a zmáčknutí je tak jednodušší.

Nejlepší menstruační kalíšky roku 2024

Hledáte ten pravý menstruační kalíšek? S výběrem by vám mohl pomoct aktuální žebříček nejlepších kalíšků sestavený americkým portálem Reviewed, který menstruační kalíšky podrobil laboratorním testům a nechal ženy, aby je důkladně vyzkoušely. Přečtěte si, které kalíšky u testerek bodovaly a proč.

Příběh Suzan, která přežila TSS: "Bála jsem se spíš protečení než smrti"

Suzan měla štěstí. Přežila syndrom toxického šoku (TSS), který v 80. letech vinou superabsorpčních tamponů připravil o život mnoho žen. Jak na to období vzpomíná? "Tampony byly moje spása a vlastně určitý druh víry, která jediná mě ochrání - často jsem totiž používala dva až tři naráz," popisuje aktivistka a pedagožka. O tom, jak změnila svůj vztah k menstruaci a cykličnosti a změnil se jí život, si přečtěte v příběhu z blogu Lunette.

Zkušenosti s menstruačním kalíškem Lunette

Přečtěte si zkušenosti našich zákaznic s menstruačním kalíškem Lunette. Možná to bude ta pravá inspirace pro zakoupení tohoto kalíšku! Zkušenosti pochází z naší skupiny na facebooku Kališnice a z e-mailů, které nám píšete.

Menstruace jako mainstreamová záležitost

Heli Kurjanen před bezmála patnácti lety založila společnost Lunette a začala vyrábět menstruační kalíšky. Heli v tomto rozhovoru vypráví o tom, jak se její menstruační kalíšky rozšířily po celém světě. Přeje si z menstruace udělat mainstreamovou záležitost.

Bezpečnost a zdravotní nezávadnost kalíšku Lunette

Již od mala jsme vedeni k tomu, abychom přemýšleli nad potravinami, které jíme. Tak proč se nezamýšlíme i nad jinými věcmi, které do našeho těla vkládáme? Ve firmě Lunette věří (a my také), že naše tělo je říše divů a menstruační kalíšek Lunette je navržený s ohledem na to. Lunette není jen pěkný menstruační kalíšek. Je zároveň velmi kvalitní, bezpečný a také šetrný k ženskému tělu i k životnímu prostředí.

Menstruační kalíšek Lunette

V roce 2004 si Heli Kurjanen koupila ve Finsku menstruační kalíšek. Byla jím nadšená, ale zároveň při používání objevila maličkosti, které jí nevyhovovaly. Rozhodla se proto navrhnout vlastní design kalíšku. Tak vznikl Lunette, který se už v roce 2005 začal prodávat ve Finsku a dnes je možné ho koupit v mnoha státech Evropy, v USA, Austrálii a Novém Zélandu.